Nederlands

Wie zijn wij?

cactus&co is een jonge en dynamische vrijwilligersorganisatie die meer mensen in Brussel op de fiets wil zetten. Zo wil cactus&co bijdragen aan een positief imago van de fiets in de hoofdstad. Als gepassioneerde fietsers geloven wij dat fietsen niet alleen de meest actieve, sociale en duurzame manier is om zich dagelijks te verplaatsen maar ook de perfecte manier vormt om de stad te ontdekken. a

Via laagdrempelige en informele activiteiten wil cactus&co Brusselaars en bezoekers van Brussel de fiets als een alternatieve vorm van mobiliteit laten beleven. Ontmoeting en dialoog tussen deelnemers en inwoners staan daarbij centraal. Op die manier zetten wij ons in om van Brussel een leefbare stad te maken. Een stad waar fietsen voor iedereen mogelijk en vanzelfsprekend is: daarvan droomt cactus&co.

Wat doen wij?

Via gegidste fietsrondleidingen zet cactus&co meer mensen aan tot fietsen. Tijdens die tochten wil cactus&co de diversiteit van de Brusselse wijken en bevolking in beeld brengen. De fiets is dan ook het ideale vervoersmiddel om zich onder te dompelen in de kosmopolitische mengelmoes van Brussel. De fietsgidsen van cactus&co tonen bezoekers vanop de fiets hun favoriete plekjes in Brussel. Evengoed gaan we op zoek naar ongewone of onbekende plaatsen in de hoofdstad.

cactusteamCactus&co wil aan een zo breed mogelijk Brussels en niet-Brussels publiek het belang en de voordelen van de fiets in de stad laten ontdekken. Met allerhande activiteiten, zoals een internationale jeugdbijeenkomst of een ‘soirée vélo Afrique’, wil cactus&co mensen inspireren en doen nadenken over mobiliteit.

cactus&co werkt enkel met vrijwilligers, die de ruimte krijgen om eigen initiatieven te ontwikkelen. Bovendien maakt onze organisatie deel uit van een netwerk van enthousiaste fietsers in Brussel. Daarom ijvert cactus&co voor een goede samenwerking binnen het Brusselse fietsmilieu.